Camilla fortæller…

Jeg har altid brændt for mødet med de gravide, hvor det at skabe tryghed og tillid er helt grundlæggende. I min jordemoderomsorg er glæde, empati, nærvær og kontinuitet vigtige kerneværdier.

Idéen til Erhvervsjordemoder blev fostret efter 10 års arbejde som jordemoder i det offentlige. Her blev både jeg og de gravide, som jeg mødte i mine konsultationer, stadigt mere frustrerede over de mange unødige sygemeldinger og komplikationer, som nemt kunne have været forebygget med en tidligere indsats. De offentlige rammer understøtter hverken en forebyggende eller kontinuerlig indsats. Derfor besluttede jeg mig for at grundlægge Erhvervsjordemoder.

Før jeg skabte Erhvervsjordemoder, arbejdede jeg i mange år ved siden af mit faste job på fødegangen. Eksempelvis som underviser hos Mamaprofylax. Her hjalp jeg par med fødselsforberedelse og kurser, så de fik ressourcer til rigtig gode graviditets- og fødselsforløb.

Jeg er uddannet PREP-instruktør fra Center for Familieudvikling, hvor fra jeg har kommunikationsredskaber til at udvikle god kommunikation og trygge relationer.

I dag fokuserer jeg 100% på at gøre en forskel for de gravide på arbejdspladsen og deres arbejdsgivere gennem Erhvervsjordemoder. I Parental Leave Forum bidrager jeg, som medlem af deres ekspertpanel, med min viden omkring sygefravær under graviditeten.

Privat er jeg mor til to skønne børn født i 2002 og 2006. Det var naturligt nok netop dér, at min nysgerrighed i forhold til problemfrie graviditeter blev grundlagt. Jeg kunne være endt i statistikken over sygemeldte gravide. I stedet undersøgte jeg forskellige muligheder for at sikre smertefrie, sunde og glade graviditeter. De erfaringer har jeg også taget med i Erhvervsjordemoder.